Pero Älskar Musik

Musikklubben Pero Älskar Musik återuppstår i en ny lokal (Ö2scenkonst Södermalm på Götgatan) och med tre helt fantastiska artister: Vanbot, Bashjärta och en HEMLIG artist som inte kommer att göra er besvikna. Lita på oss, det här blir så himla flott!

Dörrarna öppnar 18.30, första konserten börjar kl. 19.00.
Biljetter: 180kr, 120kr för studenter
Åldersgräns: nix, alla är välkomna
Sker i samverkan med Bilda

Biljetter köps på Kulturbiljetter

Vi ses – välkomna!

/Lena och Sophie Malmborg

Bashjärta

Bakom namnet Bashjärta hittar vi basisten Mattias Areskog. Efter 20 år bakom band och artister som Brothers of End, Areskog & Bergqvist, Mattias Hellberg, Marit Bergman och Anna Ternheim släppte han 2021 sitt debutalbum Bashjärta på skivkollektivet Malmö Inre.
 
”Det första som greppar tag är sångrösten. Sedan kommer musiken. Därefter texterna. Vinylen är turkost blå och Mattias Areskogs debutalbum som soloartist är lätt magiskt”, skrev Zero Magazine, som gav skivan betyget 8/10.
 
”Det varma och organiska handlaget liksom melodikänslan är lätt och flyhänt, och effekten blir ett lättillgängligt stort allvar av den karaktär som till exempel Ulf Sturesson brukar erbjuda”, skrev Patrik Forshage på Nöjesguiden.
 
På Luciadagen kommer ett första smakprov från uppföljaren, som kommer att släppas på Malmö Inre i början av nästa år. Första singeln heter ”Det betyder ingenting” och gästas av Anna Asp på sång och Lina Langendorf på tvärflöjt.
 
Eftersom debutalbumet släpptes mitt under pandemin blir spelningen på Pero Älskar Musik den första gången Mattias framför låtarna live på en klubb i Stockholm.
 

Vanbot!

Vanbot har under drygt ett decennium släppt elektronisk musik med stora melodier och suggestiva synthar. Efter flera års tystnad är hon nu tillbaka med ny musik och ger sig ut på soloturné med sina synthar, modulär och sequencers.
 
“Att köra soloturné, med den friheten det ger, är något jag velat göra länge, men samtidigt har det känts som ett enormt projekt att ro iland. Nu är alla kablar kopplade och jag har byggt upp ljudvärlden som jag vill vara i, och jag hoppas ni vill vara där med mig.”
 
På nya albumet presenterar Vanbot tio olika nyanser av uppbrott – ”How Could I Prepare For This” släpptes 5 maj. Efter att ha kört slut på sig själv i samband med förra skivan, som spelades in på transsibiriska järnvägen, återvänder nu Vanbot med albumet ”How Could I Prepare For This”.
Skivan beskriver hon som ”mjuk, klubbig dansmusik, som att man står utanför klubben klockan tre på morgonen när det börjar gry”.
En korsning mellan eufori och melankoli.

Pero älskar musik– podden

Pero älskar musik– podden
Systrarna Lena och Sophie Malmborg fortsätter att lyfta artister och musikskapare. Lyssna till avslappnade samtal som pendlar mellan det personliga och professionella. God lyssning!
Poddarna ligger på acast och på andra ställen där poddar finns.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.