Ensamma krigare
Foto: Jonas Jörneberg

Ensamma krigare är en klassrumsföreställning om utsatthet, hämnd och försoning.

I denna täta föreställning får vi möta två skådespelare som berättar om sin uppväxt. Den ene utsattes för mobbing under sin mellanstadietid. Den andre var den som mobbade. Vi får följa två pojkar som båda kämpar för sin tillvaro. Och bådas kamp är lika angelägen. Minnena blir till en rafflande, rasande berättelse om att ta saken i egna händer.

Lyssna på intervjun med skådespelarna från Ensamma krigare i Skolpodden

Skolpodden pratar med skådespelarna Kaj Ahlgren och Nils Granberg som spelar de två karaktärerna i den populära pjäsen Ensamma krigare. En klassrumsteater som riktar sig till elever på mellanstadiet och som tar upp tunga ämnen som utsatthet, hämnd och försoning. Perfekt för att inspirera elever till givande diskussioner kring mobbing och kränkande behandling.

Vad är Skolpodden?
Vi diskuterar olika ämnen utifrån en lärares perspektiv, men också som föräldrars. Dilemmat med att både vara lärare och förälder till barn i skolåldern. Vilka misstag gör vi föräldrar som vi själva blir galna på som lärare? Här kommer ni bland annat att höra olika exempel hämtade från verkligheten i skolan och våra privatliv. Ni har möjlighet att ställa frågor och tycka till, dels till oss, men även till andra professioner som kommer att gästa vårt härliga program! Besök Skolpodden

Motverka kränkning och särbehandling

Föreställningen spelas även för företag som arbetar aktivt för att motverka kränkande särbehandling på arbetsplatsen.
Kontakta oss för mer information: Producent och turnéansvarig Carina Nilsson, E-post: carina(a)pero.se, Telefon: 08-458 93 10

Vi erbjuder skräddarsydda workshops med skådespelare eller auktoriserade dramapedagoger för den som vill ha hjälp med ett efterarbete.

Skapande skola

Teater Peros föreställningar används ofta i lyckade Skapande Skola projekt. Vi erbjuder skräddarsydda workshops med skådespelare eller auktoriserade dramapedagoger för den som vill ha hjälp med ett efterarbete. Kontakta oss för mer information. Läs mer och ladda ner Skapande skola material…

Föreställningsteam

Regi: Peter Engkvist
På scen: Claes Hartelius och Hans Nyberg
Dramatisering: Marie Persson Hedenius och Dag Norgård
Längd: 40 min plus tid för ev. samtal

pageup

Information med anledning av Corona-viruset.

På turné håller vi avstånd till publik och övrig personal på plats. Vi är noga med rutiner för hygien och för publikinsläpp och ingen arbetar med förkylningssymptom. Arrangören är ansvarig för att lokaler och publikantal möjliggör för ett smittsäkert evenemang utifrån de regler och rekommendationer som gäller.

Vi arbetar tillsammans för att kunna genomföra våra evenemang på ett coronasäkert sätt så att publiken ska kunna uppleva magin i ett teaterbesök!

Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor gällande ert besök. Mejl: info@pero.se, Kontor: 08-458 92 10

Kontakta våra producenter

Producent och turnéansvarig
Carina Nilsson
E-post: carina(a)pero.se
Telefon: 08-458 93 10

Turnéproducent
Karin Westholm
E-post: karin(at)pero.se
Telefon: 08-458 94 10